What’s in a Frame? – 20 oktober 2015

frame 2SERIE De taal voorbij: beeld !  #19

Workbench – What’s in a Frame? –
dinsdag 20 oktober,  20:00 – 22:00 uu
locatie: Pakhuis de Zwijger in Amsterdam
met: Rozemarijn van der Vooren

Frames maken verschil. Global warming of climate change? De connotaties zijn heel verschillend. Het gebruik van frames heeft gevolgen. Wat is bijvoorbeeld de consequentie van de verschillende metaforen waarmee we over de samenleving praten? Wat impliceert het frame van een land als familie, of persoon? Wat gebeurt er als je de woorden belasting en verlichting (tax relief) aan elkaar koppelt? En waarom heeft het geen zin om frames te ontkennen?

Kom framen met Rozemarijn. In deze workbench leer je eerst wat framen is aan de hand van voorbeelden. Vervolgens oefenen we om zelf te framen. Met behulp van reasoning devices (het verhaal of de redenering) en framing devices (de stijlmiddelen in taal en beeld) bouwen we zelf frames.

Pasfoto 2015Rozemarijn van der Vooren studeerde communicatie, Nederlandse taal en cultuur en taalbeheersing. Sinds 2014 is zij bestuurslid van het Instituut voor Beeldtaal

https://nl.linkedin.com/pub/rozemarijn-van-der-vooren/63/982/a06

Gratis Entree. Aanmelden kan op de site van Pakhuis de Zwijger, of stuur een mailtje naar info@instituutvoorbeeldtaal.nl o.v.v. aanmelden workbench Taal Voorbij #19, 20 oktober.