Hebben ze al getekend? – 17 november 2015

 

illustratie-website #20

SERIE De taal voorbij: beeld !  #20

Workbench – Hebben ze al getekend?
dinsdag 17 november,  20:00 – 22:00 uu
locatie: Pakhuis de Zwijger in Amsterdam
met: Serena Westra, Fleur van Wijck en Lienke Raben

Beleidsplannen, business cases en visie. In woord én beeld.
De getekende werkelijkheid van alledag bij overheid en bedrijfsleven

Visualiseren en beelddenken speelt overal een steeds grotere rol in ons leven. En ook bij de overheid en in het bedrijfsleven.

Werkt het communiceren in beeldtaal goed in een overheidsomgeving of een zakelijke setting? Als iedereen kan tekenen, dan zijn ook ambtenaren en zakenmannen tot tekenen in staat. Niet waar? En wat brengt ons dat dan. Is het een panacee voor alle misverstanden en miscommunicatie? De receptuur voor succesvol samenwerken, communiceren en informeren?

Serena Westra, Fleur van Wijck en Lienke Raben, alle drie verbonden aan het bureau Getting the picture gaan het laten zien en vertellen. Delen hun ervaringen van inzet van beeldtaal in de wereld van overheid en het zakenleven én laten de bezoekers zelf de grenzen van visueel begrip ervaren in creatieve en leuke oefeningen.

 FleurFleur van Wijck (MA, MA) studeerde Economie, Politieke Wetenschappen en Turkologie aan verschillende universiteiten in Nederland en Turkije. Ze combineert brede academische kennis met creatieve communicatievormen. Op dit moment is ze visual consultant en copywriter. Voorheen was Fleur onder andere universitair docent aan de Universiteit Leiden en freelance journalist met publicaties in Het Parool en NRC-next.

SerenaSerena Westra (MA) voltooide in 2013 haar master New Media & Digital Culture aan de Universiteit van Amsterdam. Ze is designer en visual consultant en maakt complexe informatie duidelijk met creatieve middelen zoals beelddenken, live tekenen en Design Thinking. Voorheen was ze werkzaam bij verschillende hogere onderwijsinstellingen op het gebied van nieuwe media en werkte ze als creative facilitator bij een managementconsultancy.

LienkeLienke Raben behaalde in 2012 haar Communicatie en Multimedia Design diploma aan de HAN en tekent al heel haar leven. Als designer tekent ze veel digitaal, maar bij voorkeur met stiften. In opdracht maakte ze onder andere murals, boekillustraties en surfboard designs. Maar alleen mooie plaatjes is niet genoeg. Ze vindt uitdaging in het inzetten van beeld als conversatiestarter en als middel om complexe informatie helder te krijgen. In haar huidige functie als visual consultant én illustrator heeft ze de ideale balans gevonden.

Gratis Entree. Aanmelden kan op de site van Pakhuis de Zwijger, of stuur een mailtje naar info@instituutvoorbeeldtaal.nl o.v.v. aanmelden workbench Taal Voorbij #20, 17 november.